OM TRANSPORTPROFFSET

Bakgrund
På 20 talet började Svensson Express köra budkörningar med häst och vagn. Där startade banan som vi fortsätter på idag.
Genom åren har mycket hänt. Svensson Express blev Svex Transport som distribuerade hängande konfektion i hela Sverige åt bland annat KappAhl. Vid sidan av det utvecklades en verksamhet inom bohagstransporter och pakettransporter.
Det senare kom att bli grunden till att vi i början av 80talet startade ett samarbete med Picco Troberg och började driva Adena Piccos (som sedan blev Jetpak) i Borås på Franchisebasis. Genom att driva den trafiken har vi utvecklat vår verksamhet till det den är idag.

Målsättning
Vår målsättning är att erbjuda prisvärda transporttjänster med hög kvalitet, precision och spårbarhet. Vi ska vara en intressant och utvecklande transportör att samarbeta med. Kunderna ska känna att deras gods är i goda händer när de lämnar det till oss.

Kvalitet & Miljö
Vi strävar alltid efter att hålla en hög kvalitet på vårt arbete för att just Dina transporter ska fungera så bra som möjligt.

Vi följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete och vi försöker minimera vår miljöpåverkan i så stor utsträckning som möjligt. Detta genom att hålla vår fordonsflotta så modern som möjligt, eftersträva en optimal fyllnadsgrad på våra fordon samt verka för att våra chaufförer ska tillämpa ett bränslesnålt körsätt.

Trafiksäkerhet
Transportproffset i Borås AB arbetar yrkesmässigt med vägtransporter. Vi har tillsammans med våra transportörer ett stort ansvar för trafiksäkerheten i samhället och ska vid alla våra transportuppdrag prioritera säkerheten för chaufförer och medtrafikanter genom att:

 • Alltid använda säkerhetsbälte
 • Visa hänsyn mot oskyddade trafikanter såsom barn och cyklister.
 • Hålla hastigheten efter hastighetsbestämmelser, trafiksituation, väglag och sikt.
 • Respektera och följa kör- och vilotidsregler
 • Respektera och följa gällande viktbestämmelser för fordonet.
 • Säkra godset på ett ansvarsfullt sätt.
 • Vara sprit och drogfri och undvika att köra vid trötthet.
 • Hålla fordonet i ett trafiksäkert skick.

Ansvarsbestämmelser
Alla transporter utförs enligt Alltrans 2007 och NSAB2000 (med undantag för försäkringsplikt i § 27 C3) samt de lagar och konventioner som gäller för vägtransport. Här kan du ladda ner Alltrans 2007 samt NSAB2000 som PDF. (NSAB= Nordisk Speditörförbunds Allmänna Bestämmelser)

Nya lokaler sedan sommaren 2016

Vi har flyttat till nya fräscha lokaler med bättre logistik-möjligheter.
Du hittar oss på Ryssnäsgatan 6 i Borås (Viareds industriområde)

  Kontakta oss

  Privata regler

  Transportproffset
  Ryssnäs 6,
  504 64 Borås
  Sverige

  Postadress:
  Ryssnäsgatan 6,
  504 64 Borås
  Sverige

  info@transportproffset.com
  Telefon 033-20 26 00

  Transportproffset

  Ryssnäsgatan 6
  504 64 Borås
  Telefon: 
  033-257750